Co2 Prestatieladder

In een wereld waar klimaatverandering een steeds urgentere kwestie wordt, is het cruciaal dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen voor de impact die ze hebben op het milieu. Bij Vermeulen Sloopwerken is dit besef diepgeworteld in onze bedrijfscultuur. We zijn ons ten volle bewust van de CO2-uitstoot en de nadelige gevolgen ervan voor onze planeet. Daarom zetten we ons in om gecertificeerd te worden op niveau 3 van de CO2 Prestatieladder. Ons doel is simpel maar krachtig: bewustwording creëren en onze CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.

De CO2 Prestatieladder is meer dan zomaar een meetinstrument; het is een leidraad voor bedrijven en overheidsinstanties in Nederland om de vraagstukken met betrekking tot CO2-uitstoot aan te pakken. Het biedt organisaties de mogelijkheid om zich te laten certificeren op verschillende niveaus, waarbij geldt: hoe hoger het niveau, hoe duurzamer het bedrijf. Bij Vermeulen Sloopwerken hebben we dit principe omarmd en streven we ernaar om continu onze duurzaamheidsinspanningen te verbeteren.

CO2 Prestatieladder: Bewustwording en Verantwoordelijkheid

VERMEULEN & ZONEN SLOOPWERKEN BREDA B.V.

CIRCULAIR SLOPEN, RENOVATIESLOOPWERKEN CIRCULAIRE DEMONTAGE PROJECTEN, ASBESTSANERINGEN

Footprint 2023

C02 Prestatieladder Publicatie

Bij Vermeulen & Zn sloopwerken Breda weten we dat circulair en duurzaam slopen voordeliger is dan traditioneel slopen. We streven naar maximaal hoogwaardig hergebruik van bouwmaterialen. Dat betekent dat materialen worden hergebruikt voor hun oorspronkelijke doel: een kozijn als kozijn, een deur als deur. We behandelen onze materialen alsof het nieuwe grondstoffen zijn.

Daarom past de CO2-Prestatieladder goed bij ons. Door actief op onze CO2-uitstoot te letten, dragen we bij aan een betere omgeving, zowel in Breda als daarbuiten. We willen toekomstige generaties een gezonde leefomgeving nalaten.

Met respect voor onze omgeving zetten we op verschillende gebieden kleine stapjes, die samen een groot verschil maken.

Vermeulen & Zn Sloopwerken Breda heeft scope 1 en 2 & business travel doelstellingen opgesteld.

Doelstelling scope 1: de CO2-emissie binnen 3 jaar ten opzichte van 2023 met 6 procent te verlagen. Dit komt neer op 2 procent per jaar. Deze doelstelling is gerelateerd aan de omzet.

Doelstelling scope 2: 100% reductie Co2-emissie ten opzichte van 2023 in 2026.

Hoe gaan we dat doen?

  • In 2024 vervangen we onze 8×8 vrachtwagen voor een 8×4.
  • We streven ernaar zo licht mogelijk materieel in te zetten als de klus toelaat.
  • We sturen op bewustzijn bij ons team, er wordt een cursus ‘het nieuwe draaien’ aangeboden.
  • We sturen bij onze opdrachtgevers op de inzet van HVO100.
  • We gaan over op 100% Nederlandse groene stroom.
  • We gebruiken rijplaten bij onverharde ondergrond op het bouwterrein.

Het Belang van de CO2 Prestatieladder voor Bedrijven

Wat ons onderscheidt, is onze toewijding aan het niveau 3 op de CO2 Prestatieladder gecertificeerd te worden. Als bedrijf maken we gebruik van gecertificeerde instanties die ons begeleiden en adviseren bij het streven naar duurzaamheid. Dit betekent dat onze inspanningen niet alleen zijn gebaseerd op goede bedoelingen, maar ook op bewezen methoden en strategieën die ons helpen om meetbare resultaten te behalen.

CO2 Prestatieladder: Bewustwording en Verantwoordelijkheid

Het Belang van de CO2 Prestatieladder: Vermeulen Sloopwerken aan de Top

Duurzaamheid gaat verder dan alleen technologie. Het vereist ook een verandering in mindset en gedrag. Bij Vermeulen Sloopwerken streven we ernaar om een cultuur van duurzaamheid te bevorderen, zowel binnen ons bedrijf als daarbuiten.

Daarnaast streven we ernaar om onze stakeholders te betrekken bij onze duurzaamheidsinspanningen. Of het nu gaat om onze leveranciers, klanten, of de gemeenschappen waarin we actief zijn, we geloven in de kracht van samenwerking om onze doelen te bereiken. Door transparant te zijn over onze CO2-prestaties en open te staan voor feedback en suggesties, hopen we een dialoog op gang te brengen die leidt tot gezamenlijke actie voor een schonere, groenere toekomst.

Kortom, bij Vermeulen Sloopwerken geloven we dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans. Een kans om het verschil te maken, niet alleen voor ons bedrijf, maar voor de hele planeet. Door gecertificeerd te worden op niveau 3 van de CO2 Prestatieladder, laten we zien dat we serieus zijn in onze toewijding om een positieve impact te maken. We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar we zijn ook vastberaden om door te gaan en nog meer te bereiken in de toekomst. Want voor ons is duurzaamheid niet alleen een doel, maar een reis die we samen met onze stakeholders willen maken, op weg naar een schonere, groenere wereld.

CO2 Prestatieladder: Bewustwording en VerantwoordelijkheidVermeulen Sloopwerken Breda (StreetView) De essentie van het slopen is verschoven, van domweg platgooien en opruimen, naar een milieu vriendelijk proces waar het sorteren van afkomende materialen reeds bij de bron geschiedt. Er word ook gesproken van het selectief slopen dan wel demonteren van een object. Wij streven bij de sloopwerken naar een niet recyclebare fractie van minder dan 2% van het totaal af te voeren materiaal.- SloopwerkenCirculaire SloopGebruikte SloopmaterialenRisico Dragend Circulaire SloopPrecisie DemontageAsbestsaneringCirculaire Demontage –   Chroom6 – Circulaire Pareltjes – CO2 ReductieHoutPlatenDeurenKozijnenMetaalDakpannenSanitairIsolatieVerwarmingTrappenTuinVerlichtingBrandpreventieElectronicaHekwerkenKeukens en Rioleringen.