Risicodragend circulair slopen

Onze recycle mentaliteit is meer dan 65 jaar geleden in ons “slopers DNA” ingebrand. In al onze projecten zitten altijd materialen welke voor hoogwaardig hergebruik in aanmerking komen. De meeste van onze collega’s vinden dat door het in een container bouw&sloop of B hout proppen van machinaal gesloopte onderdelen van een gebouw recyclen is. Niets is natuurlijk minder waar!!! Sinds jaar en dag, reeds meer dan 70 jaar, verhandelen wij nu via www.gebruiktesloopmaterialen.nl ( GSM ) circulair gedemonteerde sloopmaterialen uit onze projecten om ze op te slaan en vervolgens te verhandelen op ons terrein van meer dan 20.000m2. Wij hanteren daarbij vaak gekscherend ons motto; DE KOPER IS AL WEL GEBOREN MAAR WIJ HEBBEN HEM NOG NIET GEVONDEN OF HIJ HEEFT ZICH NOG NIET GEMELD MAAAAAAR KOMEN DOET HIJ!!!!!

Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v. demonteert gebruikte bouwmaterialen risico dragend uit zijn projecten. De meeste goed demonteerbare gebruikte bouwmaterialen hebben nu eenmaal een waarde. Wellicht niet direct in de nabije toekomst, snelle handel met korte doorlooptijd, maar met een beetje geduld, inventiviteit en duurzaamheids besef is voor alles een herbestemming te vinden. Wij benaderen onze projecten, middels een stoffen inventarisatie, als een soort van grondstoffenbank. De veel gebruikte term en werksystematiek “De ladder van Lansink-De afval hiërarchie” is hierbij leidend voor ons. De volgorde van verwerking onderscheidt drie categorieën van omgaan met afval en of gebruikte sloopmaterialen/bouwmaterialen. Ten 1e ; Preventie en hoogwaardig hergebruik hebben de hoogste prioriteit. Ten 2e; Vervolgens recycling en hoogwaardige energiewinning. Als 3e en laatste met de minste voorkeur vervolgens verbranden en storten van afval, maar dit komt bij ons in minder dan 2% volumegewicht van de diverse afvalstromen bij ons voor.

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de CO2-emissie als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en projecten te reduceren. Middels risico dragend circulair slopen bereiken wij een grote mate van efficiëntie hierin. Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v. gebruikt de CO2-Prestatieladder en de milieu barometer als instrumenten om duurzaamheid kenbaar te maken in zijn bedrijfsprocessen.