Circulair slopen

Wij slopen “circulair” is op dit moment in de sloopwereld in Nederland één van de meest gehoorde termen. Veel bedrijven praten er over, wij doen het! Duurzaam, circulair en vooruitstrevend slopen en demonteren doen wij op vele projecten van klein tot groot. U als opdrachtgever kunt hier de financiële vruchten van plukken want onze methode is goedkoper en sneller.

Wilt u als opdrachtgever echt werk maken van circulair slopen kijk, vraag en onderzoek iets verder dan gebruikelijk. Veel van onze, vooral grotere collega’s, menen met het aangaan van een samenwerkingsverband met een onderaannemer, en het tijdelijk opslaan in een soort van centrale logistieke HUB te kunnen voldoen aan een positieve bijdrage van een circulaire sloopmethode en economie. Niets is echter minder waar want deze HUB’s worden alleen maar voller en voller en er gaat uiteindelijk niets uit.  ( heeft u weleens een gebruikte deur of balk “online” gekocht zonder er aan te kunnen snuffelen!! )

Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v. levert als grondstoffen/gebruikte sloopmaterialen leverancier een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een Circulaire en duurzame economie. Sinds jaar en dag, reeds meer dan 70 jaar, verhandelen wij nu via www.gebruiktesloopmaterialen.nl ( GSM ) circulair en duurzaam gedemonteerde sloopmaterialen uit onze projecten om ze op te slaan en vervolgens te verhandelen op een terrein van meer dan 20.000m2. Wij hanteren daarbij vaak gekscherend ons motto; DE KOPER IS AL WEL GEBOREN MAAR WIJ HEBBEN HEM NOG NIET GEVONDEN OF HIJ HEEFT ZICH NOG NIET GEMELD MAAAAAAR KOMEN DOET HIJ!!!!!

Bij Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v.is circulair en duurzaam slopen goedkoper dan traditioneel slopen! Wij streven naar maximaal hoogwaardig hergebruik van bouwmaterialen. Oftewel: materialen worden hergebruikt waarvoor ze in eerste instantie zijn gemaakt. Een kozijn als kozijn, een deur als een deur. We behandelen onze materialen alsof het nieuwe grondstoffen zijn.

Vooraanvang van een demontagesloop en of renovatiesloop van Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v. maken wij een stoffen en materialen inventarisatie om hoogwaardig hergebruik mogelijk te maken. Aan de hand van deze inventarisatie ontvangt men een korting op de aanneemsom. De geschikte materialen voor hergebruik worden vervolgens vakkundig gedemonteerd en aangeboden op de particuliere en zakelijke markt via  www.gebruiktesloopmaterialen.nl  (GSM). Hierbij maken wij, indien mogelijk, gebruik van de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat betekent een lagere kostprijs. Als tegenprestatie genieten deze mensen een opleiding en vergroot dit de kans op terugstroom naar de arbeidsmarkt. Voor Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v. is deze vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen, MVO,  een vanzelfsprekendheid.