sloopwerkenBREDA – Het lijkt wel alsof er in de vakantie nog harder wordt gewerkt dan onder schooltijd. Tal van scholen nemen hun kans waar om te poetsen, te schilderen, te verbouwen en te verbeteren als het jongvolk massaal is afgereisd naar Salou of de Galderse Meren.

Namens katholiek schoolbestuur Inos – 31 scholen en 70 gebouwen in en rond Breda – is huisvestingsman Huib van der Laan druk in de weer met z’n actie ‘vernieuw de toiletten’. Op de Weilustschool aan de Wolvenring in Heusdenhout hakken en breken de Polen van sloper Vermeulen erop los. Straks komen de installateurs en blinkt op deze jaren ’60-school straks hedendaags sanitair.

Op de NHTV sjouwt Arjan Polak deze week vooral veel vloerbedekking en de bijbehorende lijm naar de hoger gelegen zalen. De leerlingen van het Florijn aan de Wilhelminasingel eten hun boterhamtrommeltjes straks leeg in een fonkelnieuwe bedrijfsbistro. Interieur bouwer Visker uit Terheijden veroorzaakt er een metamorfose op aangeven van Dussense ontwerpster Brigitte Jongstra.

De installateurs van Van de Goorberg uit Breda trekken intussen kilometers kabel door het Prisma Graaf Engelbrecht College aan de Ganzerik. De school heeft straks een ultramodern netwerk ter beschikking. “Deze dingen kun je alleen maar in de vakantie doen”, zegt installateur Edwin van Ginneken.