ZEVENBERGEN – Met de voltooiing van de brede school, waar deze week Arenberg en peuterspeelzaal in getrokken zijn, komt het herstructureringsplan Serena in de wijk Zoetendaal in de volgende fase.
De hele maand april is sloopbedrijf Vermeulen nog bezig met de sloop van twintig appartementen, het dagcafé en de bakkerij. De werkzaamheden duren iets langer vanwege de extra hoeveelheid asbest. De supermarkt volgt in het laatste kwartaal van dit jaar. Alleen de cafetaria kan tot september 2009 open blijven.

Aan het eind van dit jaar start al wel de bouw van de eerste koophuizen. De zorgappartementen en het wijksteunpunt maken deel uit van de vierde en laatste fase van plan Serena. Over dat hele stappenplan hebben gemeente, projectontwikkelaar Maas-Jacobs en de Stichting Woningbouw Zevenbergen voor volgende week woensdag een informatieavond belegd in de Moerdijkzaal. De bijeenkomst begint om 19.45 uur. Een volgende activiteit was het neerhalen van de laatste steen door wethouder Marjolein de Wit op zaterdag 19 april. Maar dat wordt volgens woningbouwdirecteur Henk Hendrikx een symbolische handeling. “De sloopwerkzaamheden nemen namelijk meer tijd in beslag. Er is meer asbest in de tussenruimtes aangetroffen dan gedacht. Dat geeft een uitloop tot eind april.”

Het korte ceremonieel blijft gehandhaafd. Om 11.00 uur luidt De Wit de wederopbouw van de wijk Zoetendaal in. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan iedereen in de voormalige supermarkt komen kijken naar onder meer een maquette van het totale plan. In miniatuur staat op die bouwplaat ook de Zevenbergse zeemeermin Serena afgebeeld. Het originele beeld uit de wijk Zoetendaal stond een paar jaar achter slot en grendel op de gemeentewerf.

Tot verwondering van veel Zevenbergenaren is het beeld deze week opgedoken op de kruising Zeestraat, Dr. Ariënslaan en Lobbekenstorenstraat. Een wonderlijke wederopstanding want noch op het gemeentehuis noch bij de woningbouwstichting kan iemand vertellen wie de zeemeermin op haar rots heeft geplaatst. “Ik weet alleen dat de afronding van Serena gepaard gaat met het terug plaatsen van de zeemeermin”, zegt Hendrikx. “Het zal dus maar tijdelijk zijn.”