slopenBREDA – In de Tuinzigtlaan is sloopbedrijf Vermeulen begonnen met het afbreken van het oude gebouw van het Prinsentuin College. Werk dat anderhalve week geleden startte, vlak na afloop van de laatste examens en dat, volgens sloper Wim Vermeulen, eind volgende week is afgerond. Op de kale vlakte die rest, bouwt ROC West-Brabant een nieuw pand voor het vmbo-groen, zeg maar voor wat vroeger de lagere agrarische school heette. Nieuwbouw die naast het nieuwe gebouw komt te staan, dat de school vorige maand al betrok.

Locatie-directeur Frank Hessels legt uit: “Al die uitbreidingen waren keihard nodig. Wij zagen onze school in enorm tempo groeien. In een paar jaar tijd nam het aantal leerlingen van 430 toe tot 630. Inmiddels is het weer iets gedaald, maar blijven we schommelen rond de 550.”

Die pasten niet meer in de twaalf lokalen die het oude gebouw telde. Daarom werd besloten tot uitbreiding. Eerst werd naast het oude pand een nieuwe school met negen lokalen gebouwd. Dat is nu af en betrokken. “Nu bouwen we op de plek van de oude school, die toch al niet meer aan alle moderne eisen voldeed, een gebouw met nog eens tien lokalen, een gymzaal en een dierenverblijf”, vertelt Hessels.

Volgens de huidige planningen is het geheel medio februari 2010 gereed. Het dierenverblijf is echter al in het najaar klaar. “Dan kunnen onze dieren weer terugkomen”, zegt Hessels. Die zijn nu tijdelijk ondergebracht bij zorgboerderij ’t Berkske in Ulvenhout. Een locatie die goed bevalt. Ook door het contact tussen leerlingen en de medewerkers van de boerderij. Hessels: “Maar het is ver weg. Het is makkelijker als de dieren hier zijn.”