BREDA – 43 appartementen en negen huizen op plaats te slopen winkelstrip. Op de plaats van de winkelstrip aan de Hendrik Berlagestraat in Breda verrijst een complex met 43 appartementen en twee blokken met in totaal negen eengezinswoningen. Dat meldt woonstichting Singelveste.

De planning is dat de woningen eind volgend jaar of begin 2010 klaar zijn. Gistermiddag heeft directeur Adrie Vermunt van Singelveste onder toeziend oog van de deskundigen van slopersbedrijf Vermeulen & zonen de eerste sloophandeling verricht. Als alles volgens plan verloopt, zijn de winkelstrip en de achterliggende garages aan de Cornelis Outshoornstraat over twee maanden volledig met de grond gelijk gemaakt.

In de loop van volgend jaar begint Singelveste met de sloop van zestien eengezinswoningen aan de Piet Huysersstraat. Op dit moment wordt nog voor dertien bewoners/huishoudens naar vervangende woonruimte gezocht. Zij worden volgens Singelveste met voorrang geholpen.

Adrie Vermunt sprak gisteren van ‘een feestelijk moment voor ons, maar vooral ook voor de buurt’. “We zijn drie jaar bezig geweest om alle bewoners en winkeliers uit te plaatsen en te zorgen dat zowel de winkels als de appartementen leeg kwamen. Het half leegstaande en verloederde complex zorgde in het verleden nog wel eens voor overlast, maar gelukkig zijn die problemen nu achter de rug.”

De nieuwbouw op de vrijkomende locatie bestaat uit zowel huur- als koopwoningen. Voor wat de appartementen betreft staat wel vast dat het om een mix gaat van sociale huur- en duurdere huur-woningen (boven de huurgrenstoeslag van 500 euro). Op dit moment is Singelveste nog met de architect in overleg over het ontwerp. Ook is een klantenpanel, bestaande uit huurders, gevraagd naar zijn mening over de nieuwbouw.

IMG-20130822-WA0002