sloopwerken_destemPRINSENBEEK – De eerste vijftien seniorenwoningen in het Gertudisoord in Prinsenbeek zijn afgebroken. Dit betreft de eerste fase van een heel vernieuwingsproject van woningbouwcorporatie Laurentius in de dorpskern. De woningen zijn verouderd en ongeschikt om zorg te kunnen bieden aan ouderen. In het Gertrudisoord moeten uiteindelijk 47 woningen plaatsmaken voor 69 nieuwe. Dit zijn 22 grondgebonden woningen en 47 appartementen. In totaal gaat de corporatie 70 huurwoningen in het Gertrudisoord, Zilverhof en de Julianalaan in Prinsenbeek vervangen voor 92 ruimere.

Deze week rondt Vermeulen Sloopwerken de eerste fase van het sloopwerk af. Dit is enkele weken later dan gepland, vertelt directeur Klant en Markt André Heintjes van Laurentius. ,,Er bleek meer asbest in de woningen aanwezig te zijn dan verwacht. Dit is voor de bouwvak verwijderd.” Verder loopt alles goed op schema, volgens Heintjes.

De volgende acht woningen die moeten worden gesloopt, zijn nog merendeels bewoond. Voor deze mensen wordt nu gezocht naar vervangende woonruimte. De verwachting is dat deze huizen medio 2010 leeg zijn en onder de slopershamer kunnen. Dan start ook de nieuwbouw. Streven is om in 2011 de eerste woningen gereed te hebben op deze locatie. Hier kunnen dan weer mensen van de volgende fase worden gehuisvest. Het hele project zal zeker vier jaar in beslag nemen. Daarna volgt het Zilverhof.   bron: BNdeStem